DUO competitie voor senioren

BRON: http://holland-noord.nttb.nl

Het Afdelingsbestuur heeft op voorstel van de competitieleiders besloten om voor senioren naast de reguliere competitie de mogelijkheid te creëren om m.i.v. de najaarscompetitie 2016 teams in te schrijven voor een op te zetten duocompetitie.

In deze competitie spelen teams van 2 spelers tegen elkaar waarbij in totaal 5 wedstrijden worden gespeeld: 4 enkelspelen en 1 dubbelspel. Wedstrijden in deze competitie zijn dan ook aanzienlijk sneller afgelopen dan wedstrijden uit de reguliere competitie met teams van 3 spelers.

De duocompetitie is uitermate geschikt voor die leden die niet in de reguliere competitie willen uitkomen omdat zij vinden dat die wedstrijden te laat zijn afgelopen. Daarnaast is de duocompetitie ook heel geschikt voor leden die graag meer willen spelen. Het is nl. toegestaan om zowel in een team in de reguliere competitie als in een team in de duocompetitie uit te komen.

De duocompetitie wordt gespeeld in dezelfde weken als de reguliere competitie. De verenigingen moeten er bij de teamsamenstelling wel rekening mee houden dat de mogelijkheid bestaat dat spelers op dezelfde dag een wedstrijd in de reguliere competitie en een wedstrijd in de duocompetitie moeten spelen. Bij de indeling van de competities is het niet mogelijk om hiermee rekening te houden. Een team in de duocompetitie mag uit maximaal 4 spelers bestaan. Voor de duocompetitie zijn er aparte boekjes met wedstijdformulieren, deze moeten bij de webshop van de NTTB besteld worden.

In principe zal de duocompetitie gaan bestaan uit de 1e t/m 6e klasse, waarbij de 1e klasse een afdelingsklasse is en de 2e t/m 6e klasse regioklassen zijn. Uiteraard zal de opbouw van de competitie afhankelijk zijn van het aantal teams dat voor deze competitie wordt ingeschreven.

Voor de najaarscompetitie kunnen verenigingen aangeven in welke klasse zij een team willen laten uitkomen. De definitieve plaatsing in een klasse wordt echter gedaan a.d.h.v. de teamrating. Is er van een team geen rating te bepalen, omdat het team uit spelers bestaat die nooit aan de reguliere competitie hebben deelgenomen, dan wordt zo’n team ingedeeld in de klasse die door de vereniging is aangegeven. Hierbij wordt er dan wel vanuit gegaan dat een dergelijk team door de vereniging in een klasse wordt ingeschreven die overeenkomt met hun speelsterkte. In de duocompetitie komt er ook een promotie- en degradatieregeling, het is in deze competitie echter niet mogelijk om vanuit de hoogste klasse te promoveren naar de landelijke competitie.

Het al dan niet doorgaan van deze competitie is uiteraard alleen mogelijk als er door de verenigingen voldoende teams worden ingeschreven. Gezien echter het aantal malen dat er de laatste tijd gevraagd is wanneer het ook in onze afdeling mogelijk wordt om in te schrijven voor een duocompetitie gaan wij er van uit dat deze competitie, net als in de omringende afdelingen, ook bij ons een succes kan worden.

Indien U vragen heeft over deze nieuwe duocompetitie kunt U die stellen aan:
Ruud v.d. Water, e-mail: acl@nttb-hollandnoord.nl  of Carel Cools, e-mail: acl-noord@nttb-hollandnoord.nl

nl_NLDutch